Datagrowers voor de kleinschalige kwekerijen

Floris Huijbregts - 29 Dec 2019Kwekerijen krijgen met regelmaat te maken met problemen omtrent de tarieven voor hun planten en bloemen. Over het algemeen is het zo dat men als kweker zijnde zelf vaste prijzen vaststelt voor een bepaalde hoeveelheid, denk bijvoorbeeld aan een laag of aan een volle kar. Echter is het zo dat we in de praktijk relatief vaak zien dat er vaak ‘beperkt beladen logistieke dragers’ op transport worden gestuurd. Dit zullen er de komende jaren, mede door de vele webshopbestellingen, aanzienlijk meer worden. In dit artikel zullen wij je hier meer over laten zien. Vervolgens gaan wij in op de manier waarom je als kwekerij dit in de toekomst kunt voorkomen met gebruik van de nieuwste technieken.

Het probleem met de prijsniveaus

Een aanzienlijk groot probleem voor de ondernemers in de kwekerij sector is dat zij dus te maken krijgen met grote verliezen door kosten die al snel over het hoofd worden gezien. Een cent of zelfs een halve cent lijkt niet zoveel, echter kan dit snel aantikken naarmate de bestelling groter wordt. Dit in combinatie met het feit dat het vaak niet overzichtelijk genoeg is om deze fouten te herkennen zorgt ervoor dat verscheidene kwekerijen in de problemen komen.

Prijsverschillen tegengaan met Datagrowers

Men kan een groot aantal redenen verzinnen waarom er voor een bepaalde prijs voor een aantal rekken of emmers een scherpere prijs wordt gerekend dan voorheen. Deze redenen lopen sterk uiteen, van fouten in het systeem tot aan overbodige productieprocessen die zorgen voor een foutieve afspiegeling van de prijs. Een ding is zeker, het is niet optimaal voor jou als kweker. Deze situatie kost je al snel een kapitaal op jaarbasis. Echter is het vaak niet rendabel om de tijd te nemen om het uit te zoeken, daarnaast wilt men liever niet de discussie aangaan. Met behulp van het interactief dashboard van Datagrowers is het mogelijk om hier verandering in aan te brengen. We zien dat de kosten die je met dit platform bespaart zeker opwegen tegen de kosten die je kwijt bent als investering.

Met het behulp van het Datagrowers platform is het mogelijk om op een subtiele wijze de prijzen weer in controle te houden. Dit zorgt ervoor dat er over de lange termijn aanzienlijk minder geld verloren gaan. Dit maakt het mogelijk om echt ‘penny wise’ te worden met jouw planten. Het platform biedt natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, van het overzichtelijk maken van het aantal bestellingen tot aan het verbeteren van de stroom data die binnenkomt in de kwekerij. Maak snel een afspraak om te ontdekken wat Datagrowers voor jou kan betekenen. Dankzij het platform zal je op de lange termijn aanzienlijk veel kunnen besparen, iets waar menig kwekerij geen bezwaar op zal hebben!