Fouten in uw excelsheets kunnen grote gevolgen hebben voor uw kwekerij

Floris Huijbregts - 15 Jan 2020Het is natuurlijk niet de bedoeling dat spreadsheets fouten bevatten, echter komt het nog altijd vaak voor bij de bedrijven. Bijna 90 procent van alle spreadsheets bevatten fouten. Zelfs de meest zorgvuldig ontwikkelde, beproefde en geteste spreadsheets hebben fouten in 1 procent van alle formulecellen. In grotere spreadsheets met duizenden formules zijn er tientallen fouten te vinden. Wat zijn de gevolgen van al deze fouten? En wat kun je er tegen doen om deze fouten te voorkomen? Dat is precies wat we jou in dit artikel zullen laten zien!

Het gevaar van fouten in spreadsheets
Bijna één op de vijf grote bedrijven heeft financiële verliezen geleden als gevolg van spreadsheetfouten. In de meeste gevallen kunnen grote bedrijven dat verlies opvangen, maar het midden- en kleinbedrijf (MKB) kan dat meestal niet. Waarom worden er zoveel fouten gemaakt? Hier zijn twee redenen voor te geven. Ten eerste worden spreadsheets nog steeds door mensen gemaakt. En mensen maken fouten. Ten tweede, als een spreadsheet groeit, groeit ook de complexiteit. En met de complexiteit komen er meer mogelijkheden voor fouten. In sommige gevallen heb je veel geluk en hebben de fouten geen invloed op het eindresultaat. Maar andere kunnen wel een blijvende impact hebben.

De grootste mythe is nog wel de volgende: In mijn Excel sheets zitten nooit fouten. Ik weet zelf wanneer er een afwijking in zit. Het is dus onzin dat jouw bedrijf nooit een fout zou maken met de Excel sheets. Wanneer je jouw sheets zelf maakt zal je nu eenmaal eens een keer een foutje kunnen maken. Hier kun je echt niets tegen doen. Dit is al helemaal het geval voor de bedrijven in de kwekerij sector. Bij deze bedrijven zijn de spreadsheets vaak ontzettend lang. Hier wil echt nog wel eens een nummertje verkeerd zijn ingevuld. Wanneer dit nummertje bij de verkeerde cel foutief staat ingevuld kan dit je een hele hoop geld kosten op de lange termijn.

Hoe voorkomt het Datagrowers platform keuzes op verkeerde informatie?
Wij van Datagrowers staan klaar voor alle bedrijven die deze problemen voor eens en voor altijd willen verhelpen. Door ons geautomatiseerd systeem is het mogelijk geworden om de problemen met de foute Excel sheets volledig te elimineren. Zoals je waarschijnlijk al wel weet maakt een computer geen menselijke fouten, dit is een groot voordeel. Door de diverse controle mechanismen zal je altijd in staat zijn om jouw Excel bestanden op de juiste manier in te vullen. Blijkt er iets op de foute manier te zijn ingevuld dan wordt je hier snel van op de hoogte gesteld. Dit zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk de juiste actie kan ondernemen.