Het gebruik van Big Data toepassingen voor jouw kwekerij

Floris Huijbregts - 05 Nov 2019Er zijn heel wat ondernemers binnen de sierteelt branche die de veronderstelling hebben dat Big Data niet nodig is om het overzicht te houden binnen de onderneming. Dit is natuurlijk een beetje een naïeve gedachte, het is vaak zo dat deze bedrijven dan ook niet goed in kaart brengen hoeveel teelsoorten een bepaalde klant afneemt binnen de kwekerij. Om te voorkomen dat er een discrepantie ontstaat tussen de boeken en de realiteit is het van belang om te kiezen voor Big Data toepassingen binnen het bedrijf. In dit artikel laten wij je hier meer over zien.

Mythe: Ik weet zonder big data heel goed wat er gebeurt in mijn kwekerij
Hierboven hebben we het al kort vermeld, het is gewoonweg niet haalbaar om op de hoogte te blijven van alles wat er in jouw kwekerij gebeurt. Door de enorme hoeveelheid aan data en gegevens is het lastig om dit allemaal te classificeren en te indexeren. Hier zou Big Data dan ook een belangrijke rol kunnen spelen. Door te kiezen voor Big Data systemen zal je jouw aanzienlijk stroom aan data op een goede manier kunnen laten verlopen. Denk hier bijvoorbeeld aan het gebruik van Cloud toepassingen om de data van meerdere systemen onder te brengen in een centrale database. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de bestellingen die er door de verschillende afnemers bij jouw kwekerij. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig te zien of de vraag naar bepaalde producten stijgt of dat er wellicht sprake is van een afname van de vraag. Op die manier kan je zien waar er ruimte is voor verbetering.

Hoe helpt het Datagrowers platform hierbij?
Je zal dus af moeten stappen van de gedachte dat Big Data niet handig is voor het bijhouden van de verkopen en afnames binnen de kwekerij. Door de grote hoeveelheden aan data kan je het overzicht verliezen, dit is verre van optimaal. Door te kiezen voor het Datagrowers platform van Dataresultz zal ook jij in staat zijn om de voordelen van Big Data binnen de sierteeltsector te ondervinden. Door dit platform ben je in staat om een groot aantal processen te automatiseren en om de bedrijfsprocessen te verbeteren. Dankzij deze toegankelijke en laagdrempelige dienst zal ook jij Big Data optimaal kunnen toepassen. Enkele voordelen die het gebruik van Big Data met zich mee weet te brengen zijn de volgende

  • Je kan de grote hoeveelheden aan data eenvoudig indexeren en verwerken
  • Je kan de verschillende datamanagementsystemen aan elkaar koppelen
  • Je zal meer inzage krijgen in de gehele verkoop binnen de kwekerij
  • Je bent in staat om meerdere bedrijfsprocessen te verbeteren

Op de site van Datagrowers zal je nog veel meer informatie vinden met betrekking op hun diensten. Door dit zelf goed door te lezen zal je in een oogopslag kunnen zien wat het gebruik van Big Data voor jou kan betekenen, zo hoef je niet meer voor verrassingen komen te staan.