Omdat weten wat fout gaat interessanter is dan weten wat goed gaat.

Floris Huijbregts - 18 Jun 2019Modern aansturen van uw organisatie: Zien waar de afwijkingen zitten zodat je weet waar je direct op moet reageren
Vroeger was het heel normaal dat je moest zoeken en analyseren welke taken prioriteit hadden. Eindeloze data uit allerlei systemen halen en verwerken in draaitabellen in Excel. Welke resultaten liepen achter ten opzichte van vorige maand of ten opzichte van vorig jaar? Tegenwoordig is dat heel gemakkelijk en geeft je dashboard de prioriteiten aan.

Call-to-Action in het Datagrowers platform
In het Datagrowers platform is het heel eenvoudig om bepaalde business-rules in te stellen. Je stelt zelf in wanneer iets onder of boven een bepaalde waarde komt en aandacht vraagt. Het systeem genereert uit zichzelf een melding. Deze melding geeft aan dat dit onderdeel aandacht nodig heeft, omdat deze ten opzichte van een voorgaande periode slechter of beter presteert. Vergelijk met met het dashboard in je auto: Je hoeft niet precies te weten wat de temperatuur van de motor is. Je wilt, om schade te voorkomen, weten wanneer die nog koud is en vooral wanneer die te warm is geworden.

Voorbeelden uit de praktijk
Wanneer er een business-rule ingesteld wordt op -20% omzet ten opzichte van vorig jaar, betekent dit dat alle producten die 20% slechter presteren dan voorgaand jaar zichtbaar worden. U kiest zelf of dat middels een kleur, een pictogram of een mail naar bepaalde mensen gemeld wordt. U kunt daardoor snel zien om welk product het gaat en wat voor acties u wilt ondernemen.

Deze business-rules kunnen ook ingesteld worden op prestaties hoger dan voorgaande periode. U kunt ze bijvoorbeeld instellen op +20% om te zien welke klanten meer afnemen dan voorgaand jaar.

Een goed ingericht dashboard versnelt uw business
Uw dashboard raakt nooit vermoeid van het eindeloos repeteren van dit werk. Het is de perfecte assistent op de achtergrond en u heeft meer tijd voor andere belangrijke zaken. Een Win-Win dus.