Wat is Data-analytics

Floris Huijbregts - 29 Apr 2019Wat is data analytics?
De toekomst voorspellen, dat is wat we graag zouden willen kunnen. Altijd inzicht hebben in hoeveel er verkocht gaat worden en wanneer de beste prijs wordt gegeven voor de aangeboden producten. Toch is dit dichterbij dan je denkt. Bedrijven hebben door de jaren heen veel meer data verzameld dan dat ze zelf doorhebben. Deze verzamelde data is de sleutel naar data analytics.


Hoe werkt data analytics?
Big data analytics onderzoekt grote hoeveelheden data om patronen, correlaties en andere inzichten weer te geven. Deze inzichten leiden tot slimmere bedrijfsbesluiten, efficiƫntere handelingen en natuurlijk een blije klant.


Alleen voor grote bedrijven?
Data-analytics is beschikbaar voor alle bedrijven die genoeg data hebben om het te kunnen analyseren. Dit kan uiteenlopen van een kleine horecaonderneming die wilt weten op welke producten meer focus moet komen tot een concern met 100 vestigingen die landelijk kijkt naar behaalde resultaten.


Hoge investering?!
Voor het verkrijgen van de nodige data is vaak geen hoge investering nodig. Deze data is altijd beschikbaar in een bedrijf. Echter weten de meeste bedrijven niet dat deze data er is. Het rendement dat behaald wordt door middel van data-analyse kan zo hoog oplopen, dat iedere investering het waard is.


Meer weten?
Benieuwd wat uw bedrijf kan met data analytics? Neem gerust contact met ons op.