Weet u welke klok voor uw teelt de beste middenprijs geeft op welke dag van de week?

Bart Huijbregts - 04 Apr 2019Zoals vele veranderingen in uw wereld brengt de introductie van ons Datagrowers platform veel teweeg. Ben ik te vroeg, kan ik nog even wachten, kan ik nog op dezelfde manier doorgaan, zomaar wat vragen die onze doelgroep zich stelt. Wij begrijpen dat wel, we zijn druk, er zijn veel zaken urgent.
Tegelijk vraagt een volwassen sierteelt branche om een andere vernieuwing om de concurrentie het hoofd te bieden. We hebben prachtige producten die via goed georganiseerde afzetkanalen bij de klanten komen. De keten gaat steeds belangrijker worden en de samenwerking hierin door verschillende schakels wordt cruciaal. Hier komt big data om de hoek kijken, hoe gaan we al deze data koppelen en ordenen. Daarin speelt ons Datagrowers platform een belangrijke rol. Je kunt namelijk heel erg veel leren van je eigen data.

Alleen voor een grote kweker?
Veel kwekers beschouwen zich als klein en hebben daardoor onterecht het idee dat inzicht in data enkel aan de grotere kwekers is voorbehouden. Dit is niet waar, omdat we juist focussen op de eigen transactiedata van een kwekerij kunnen ze daar al zoveel uit leren.

Wat kun je leren vanuit je transacties?
Natuurlijk kent iedere kweker zijn belangrijkste klanten, teeltsoorten en afzetkanalen. Maar wie weet welke klok de beste middenprijs geeft op welke dag van de week? En dan niet in het algemeen, maar voor zijn teelt.
Wie kan in 1 klik zien welke teeltsoort bij een klant goed loopt en welke achterloopt? Zo hebben we nog vele vragen die we voor onze klanten inzichtelijk maken.

Vernieuwer
Wij weten als vernieuwer in de branche dat het soms tegen de stroom in zwemmen is en dat doen we graag. Er zijn kwekers die snel begrepen dat deze ontwikkeling ze een voorsprong gaat geven en er zullen kwekers zijn die het nooit zien. Zo was het, zo is het en zo zal het altijd zijn.

Daag ons uit, we geven graag een demo en kijken samen naar uw mogelijkheden!