“We doen het al jaren zo” werkt niet meer, wat wel?

Bart Huijbregts - 08 May 2020We doen het al jaren zo” werkt niet meer, wat wel?

Als Covid-19 ons één ding heeft duidelijk gemaakt dan is het dat we niet kunnen blijven hangen in de oude manier van werken. Ons huidige economisch klimaat vraagt aanpassing, een duurzame verandering als belangrijkste sleutel tot toekomstig succes.

Mythe: We doen het al jaren zo en het gaat goed
Ja, was het maar waar. Het is makkelijk om te blijven hangen in routines, veranderen kost geld en energie. De Covid-19 crisis raakt onze routines op alle mogelijke manieren. Je ziet dat dat in eerste instantie leidt tot een status quo, het handhaven van de huidige werkwijze en wachten op herstel. Dit, terwijl we zelf een onderdeel kunnen zijn van het herstel.

Mythe: Data Analyse is niets voor een kweker
Gebruik maken van Big Data is in feite niets anders dan inzicht verkrijgen in alle processen binnen de kwekerij. Vooral op het gebied van deze technologie worden er veel nuttige veranderingen doorgevoerd. Om enkel op intuïtie en ervaring te vertrouwen is gevaarlijk geworden. Het speelveld was al groot en is daarnaast steeds veranderlijker geworden. Inzicht, gebaseerd op alle cijfers is wezenlijk om optimale resultaten te boeken. Doe je dit niet dan is de kans dat je achter de feiten aanloopt groot.

Data analyse versterkt de ervaring en intuïtie
Nee, het vervangt het niet. Het is aanvullend, ons Datagrowers platform geeft je de mogelijkheid om je buikgevoel te checken, snel, gemakkelijk en altijd gebaseerd op actuele en correcte data.
Het platform brengt je belangrijkste bedrijfsprocessen in beeld en algoritmes helpen je om zichtbaar te maken waar het fout gaat. Je krijgt direct een melding en je kunt dat onderdeel verbeteren.

Het Datagrowers platform zal het inzicht in de data binnen het bedrijf aanzienlijk verbeteren en versnellen. Het belang van het doorvoeren van veranderingen binnen jouw onderneming is dat het altijd beter kan. Dit is misschien niet wat je wilt horen, maar het is echt zo. De processen kunnen altijd slanker, beter en sneller.

Door open te staan voor de nieuwste ontwikkelingen en door niet bang te zijn voor veranderingen weet je zeker dat je optimale resultaten zal behalen. Dit is dé stap om te maken als je jouw concurrentie keer op keer weer voor wilt zijn.