Kennis van de keten van je klant levert extra omzet op

Bart Huijbregts - 11 Jun 2020De klantvraag wordt steeds fijnmaziger, kleinere orders, meer variëteit, allemaal zaken waar je je als kweker aan dient aan te passen. Je weet wat voor variëteiten je klanten van je afnemen (rassen, kleur, potmaat en aantal stelen etc). De grote vraag is natuurlijk, wat zouden je klanten nog meer van je kunnen afnemen, en hoe pak je dat aan?

Datagrowers helpt met het analyseren van bovenstaande vraag. Bijvoorbeeld: welke teelten/variëteiten zou deze klant nog meer kunnen afnemen op basis van wat we kunnen leren van het koopgedrag van al je andere klanten. Dit klinkt een beetje hocus pocus, maar deze technologie wordt al jaren gebruikt binnen o.a. de detailhandel. Je klant kun je zo beter adviseren over de samenstelling van zijn assortiment (dat hij bij jou koopt) op basis van kennis die je haalt uit je eigen data.

Het geeft ook je verkoper(s) meer handvatten om, wanneer hij de klant aan de telefoon heeft, concrete informatie te delen, en daarmee extra omzet te genereren.

Zo’n gesprek kan dan als volgt gaan: ik zie dat je 3 teelten van me afneemt, Ik zie ook in de markt waar je actief bent 2 andere soorten (die je nog niet van me af neemt) ook goed verkopen. Is dat het onderzoeken waard?