Blog

Voor al onze updates

Blog image

“We doen het al jaren zo” werkt niet meer, wat wel?

Als Covid-19 ons één ding heeft duidelijk gemaakt dan is het dat we niet kunnen blijven hangen in de oude manier van werken. Ons huidige economisch klimaat vraagt aanpassing, een duurzame verandering als belangrijkste sleutel tot toekomstig succes.

Lees meer →
Blog image

Voorspellen zonder glazen bol

Voorspellen zonder glazen bol   Voorspellen van klantgedrag is sterk in opkomst binnen de sierteelt. verder optimaliseren binnen de teelt/kas is erg lastig, en gaat soms over een procent punt, maar vaak over minder dan dat. Als je beter weet wat je klant doet, en gaat doen, kun je je product beter daarop laten aansluiten, zodat je meer invloed op je verkoop en je marge hebt.  

Lees meer →
Blog image

Unieke samenwerking 9Knots en Datagrowers om de Corona crisis te lijf te gaan

U zoekt Grip door inzicht en overzicht in deze turbulente tijd, wij helpen daarmee. Dit zijn tijden waarbij we de blik stevig op de het heden en de toekomst moeten richten. De inzichten, plannen en budgetten van voor de uitbraak van Covid-19 hebben veel van hun waarde verloren. we zitten met zijn allen in een nieuwe (en onzekere) realiteit. Belangrijke ingrediënten .......

Lees meer →
Blog image

Meer inzicht met ons speciale "Corona"dashboard

Dit zijn tijden waarbij we de blik stevig op de het heden en de toekomst moeten richten. De inzichten, plannen en budgetten van voor de uitbraak van Covid-19 hebben veel van hun waarde verloren. we zitten met zijn allen in een nieuwe (en onzekere) realiteit.  Belangrijke ingrediënten voor....

Lees meer →
Blog image

Fouten in uw excelsheets kunnen grote gevolgen hebben voor uw kwekerij

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat spreadsheets fouten bevatten, echter komt het nog altijd vaak voor bij de bedrijven. Bijna 90 procent van alle spreadsheets bevatten fouten. Zelfs de meest zorgvuldig ontwikkelde, beproefde en geteste spreadsheets hebben fouten in 1 procent van alle formulecellen. In grotere spreadsheets met duizenden formules zijn er tientallen fouten te vinden. Wat zijn de gevolgen van al deze fouten? En wat kun je er tegen doen om deze fouten te voorkomen? Dat is precies wat we jou in dit artikel zullen laten zien!

Lees meer →
Blog image

Verandering van klantgedrag – alles wat je moet weten

Je klant centraal stellen is een belangrijk onderdeel van een succesvol bedrijf. Je teelt kan nog zo goed zijn, als je niet weet wat je klanten (gaan) vragen, wordt het succesvol blijven als bedrijf steeds moeilijker, zeker in een tijd waarin je op veel manieren je markt kan bedienen (klok, direct, online etc)

Lees meer →
Blog image

Data binnen de kwekerij sector

Veel ondernemers in de kwekerij sector zijn er niet zo veel mee bezig, echter zal er door de alsmaar voortschrijdende techniek een hoop veranderen binnen de sector. Een van de onderdelen waar kwekerijen stil bij moeten gaan staan is bij de diverse soorten toepassingen voor data binnen het bedrijf. Aangezien nog niet iedereen hiermee bekend is zullen wij je in dit artikel wat meer laten zien over data binnen de kwekerij sector.

Lees meer →
Blog image

Het gebruik van Big Data toepassingen voor jouw kwekerij

Er zijn heel wat ondernemers binnen de sierteelt branche die de veronderstelling hebben dat Big Data niet nodig is om het overzicht te houden binnen de onderneming. Dit is natuurlijk een beetje een naïeve gedachte, het is vaak zo dat deze bedrijven dan ook niet goed in kaart brengen hoeveel teelsoorten een bepaalde klant afneemt binnen de kwekerij. Om te voorkomen dat er een discrepantie ontstaat tussen de boeken en de realiteit is het van belang om te kiezen voor Big Data toepassingen binnen het bedrijf. In dit artikel laten wij je hier meer over zien.

Lees meer →
Blog image

Algoritmisering, wen er maar aan

Steeds meer bedrijven krijgen te maken met algoritmisering. Ondanks het feit dat sommige bedrijven hier een beetje huiverig over zijn is het niet iets om bang voor te zijn. Sterker nog, je zal het maar moeten accepteren nu het echt de standaard zal worden. Ook voor de sierteeltsector kan algoritmisering aanzienlijk veel veranderingen teweeg brengen. Wij laten jou in dit artikel zien wat je moet weten over het gebruik van algoritmisering en over de veranderingen die het met zich meebrengt.

Lees meer →
Blog image

Wanneer is Big Data interessant voor mij als Sierteeltondernemer?

Er zijn heel wat ondernemers binnen de sierteelt branche die de veronderstelling hebben dat Big Data niet nodig is om het overzicht te houden binnen uw onderneming. Dit is natuurlijk een beetje een naïeve gedachte, het is vaak zo dat deze bedrijven dan ook niet goed in kaart brengen welke producten een bepaalde klant afneemt binnen de kwekerij

Lees meer →
Blog image

Dataresultz krijgt subsidie van de Provincie Noord-Holland

De erkenning dat we vernieuwers zijn hebben we onlangs gekregen van de Provincie Noord Holland. Ons project “predicitive Data Analytics voor sierteelt ketenoptimalisatie” is in aanmerking gekomen voor subsidie en daar zijn we trots op. Wij ondersteunen de duurzaamheidsdoelen omdat onze oplossing resulteert in meer efficiency in de sierteeltketen.

Lees meer →
Blog image

Vianen Flowers kiest voor Dataresultz

Onlangs ondertekenden Joost Vianen en Kees de Louw een samenwerking in een data analyse-traject. Dit kwam tot stand na een periode van nauwe samenwerking aan een prototype, om zo meer uit de markt te halen met data.

Lees meer →
Blog image

Hoeveel tijd besteedt u aan het maken van overzichten in Excel?

Of uw medewerkers natuurlijk. En ik daag u uit niet te optimistisch in te schatten. In een eerdere blog schreef ik al over het verdwijnen van taken, alles wat je kunt automatiseren leidt tot focus op de taken waar u wel het verschil kunt maken.

Lees meer →
Blog image

Omdat weten wat fout gaat interessanter is dan weten wat goed gaat.

Vroeger was het heel normaal dat je moest zoeken en analyseren welke taken prioriteit hadden. Eindeloze data uit allerlei systemen halen en verwerken in Draaitabellen in Excel. Welke taken liepen achter op andere taken, of ten opzichte van vorig jaar? Tegenwoordig is dat heel gemakkelijk.

Lees meer →
Blog image

Eerste Datagrowers demolunch was een succes!

De eerste demolunch is achter de rug en was geslaagd. Op 6 juni hebben 4 kwekers kennis gemaakt met ons Datagrowers platform en over de voordelen gezien die het biedt. Er was vanzelfsprekend alle ruimte voor de kwekers om vragen te stellen over het platform.

Lees meer →
Blog image

Is mijn baan nog veilig met de komst van BI en Analytics?

Allemaal leuk een aardig, al die automatisering, maar het neemt wel onze baan over. Nee, dat gebeurt niet, in dit artikel leg ik uit waarom.

Lees meer →
Blog image

Wat is Data-analytics

De toekomst voorspellen, dat is wat we graag zouden willen kunnen. Altijd inzicht hebben in hoeveel er verkocht gaat worden en wanneer de beste prijs wordt gegeven voor de aangeboden producten. Toch is dit dichterbij dan je denkt. Bedrijven hebben door de jaren heen veel meer data verzameld dan dat ze zelf doorhebben. Deze verzamelde data is de sleutel naar data-analytics.

Lees meer →
Blog image

Geld verdienen door tijdregistratie - Duinker Automatisering sluit aan op het Datagrowers platform

Tijdregistratie is niet meer voorbehouden aan grote bedrijven. Door nieuwe technieken is de drempel veel lager en maken vele MKB bedrijven er ook veel gebruik van. Op verzoek van een aantal kwekers hebben we de data van hun tijdregistratie toegevoegd aan ons dashboard en kan de kweker makkelijk en in 1 oogopslag zien welke werkzaamheden geld kosten en welke geld opleveren.

Lees meer →
Blog image

Weet u welke klok voor uw teelt de beste middenprijs geeft op welke dag van de week?

Zoals vele veranderingen in uw wereld brengt de introductie van ons Datagrowers platform veel teweeg. Ben ik te vroeg, kan ik nog even wachten, kan ik nog op dezelfde manier doorgaan, zomaar wat vragen die onze doelgroep zich stelt.

Lees meer →
Blog image

Nolina Kwekerijen kiest voor het Datagrowers platform

De moderne kassen van Nolina in Woubrugge zijn voorzien van de meest geavanceerde automatisering en robottechnologie. Voor de plantenvermeerdering maken ze gebruik van stekrobots. Deze geautomatiseerde procedure heeft zeer uniforme planten van constante hoge kwaliteit als gevolg.

Lees meer →