Blog

Voor al onze updates

Blog image

De Market-basket analyse

Voor heel veel bedrijven speelt de basket analyse een rol bij het bepalen van voorraden of omzet potentieel. De kans is groot dat je wel eens van dit begrip hebt gehoord, maar dat je niet precies weet wat het inhoudt. Mocht dit kloppen dan kan je wat antwoorden vinden in deze blog, we laten je precies weten wat Market Basket binnen de sierteelt kan betekenen.

Lees meer →
Blog image

Fouten in uw excelsheets kunnen grote gevolgen hebben voor uw kwekerij

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat spreadsheets fouten bevatten, echter komt het nog altijd vaak voor bij de bedrijven. Bijna 90 procent van alle spreadsheets bevatten fouten. Zelfs de meest zorgvuldig ontwikkelde, beproefde en geteste spreadsheets hebben fouten in 1 procent van alle formulecellen. In grotere spreadsheets met duizenden formules zijn er tientallen fouten te vinden. Wat zijn de gevolgen van al deze fouten? En wat kun je er tegen doen om deze fouten te voorkomen? Dat is precies wat we jou in dit artikel zullen laten zien!

Lees meer →
Blog image

Verandering van klantgedrag – alles wat je moet weten

Je klant centraal stellen is een belangrijk onderdeel van een succesvol bedrijf. Je teelt kan nog zo goed zijn, als je niet weet wat je klanten (gaan) vragen, wordt het succesvol blijven als bedrijf steeds moeilijker, zeker in een tijd waarin je op veel manieren je markt kan bedienen (klok, direct, online etc)

Lees meer →
Blog image

Datagrowers voor de kleinschalige kwekerijen

Kwekerijen krijgen met regelmaat te maken met problemen omtrent de tarieven voor hun planten en bloemen. Over het algemeen is het zo dat men als kweker zijnde zelf vaste prijzen vaststelt voor een bepaalde hoeveelheid, denk bijvoorbeeld aan een laag of aan een volle kar. Echter is het zo dat we in de praktijk relatief vaak zien dat er vaak ‘beperkt beladen logistieke dragers’ op transport worden gestuurd. Dit zullen er de komende jaren, mede door de vele webshopbestellingen, aanzienlijk meer worden.

Lees meer →
Blog image

Data binnen de kwekerij sector

Veel ondernemers in de kwekerij sector zijn er niet zo veel mee bezig, echter zal er door de alsmaar voortschrijdende techniek een hoop veranderen binnen de sector. Een van de onderdelen waar kwekerijen stil bij moeten gaan staan is bij de diverse soorten toepassingen voor data binnen het bedrijf. Aangezien nog niet iedereen hiermee bekend is zullen wij je in dit artikel wat meer laten zien over data binnen de kwekerij sector.

Lees meer →
Blog image

Het gebruik van Big Data toepassingen voor jouw kwekerij

Er zijn heel wat ondernemers binnen de sierteelt branche die de veronderstelling hebben dat Big Data niet nodig is om het overzicht te houden binnen de onderneming. Dit is natuurlijk een beetje een naïeve gedachte, het is vaak zo dat deze bedrijven dan ook niet goed in kaart brengen hoeveel teelsoorten een bepaalde klant afneemt binnen de kwekerij. Om te voorkomen dat er een discrepantie ontstaat tussen de boeken en de realiteit is het van belang om te kiezen voor Big Data toepassingen binnen het bedrijf. In dit artikel laten wij je hier meer over zien.

Lees meer →